vineri, 30 ianuarie 2009

Vindecarea obezitatii

Asa cum am vazut in acest articol, obezitatea este o conditie cauzata de factori multipli. Am schitat o imagine care difera considerabil de miturile comun acceptate si conceptiile gresite referitoare la obezitate. In sumar:
1. Obezitatea este o conditie ce implica subnutritia si deficiente nutritive majore.
2. Obezitatea apare ca urmare a unor disfunctii a sistemului digestiv datorate unui regim alimentar saracacios, urmat o lunga perioada de timp.
3. Obezitatea este sustinuta de un sistem endocrin dezechilibrat ca urmare a consumului de uleiuri vegetale prelucrate, zahar, hormoni artificiali si toxine provenite din mediul inconjurator.
4. Obezitatea isi are radacinile in dependente, stari de depresie si inertie mentala si emotionala.
Obezitatea este asociata cu evitarea alimentelor care ar fi de fapt benefice, cum ar fi grasimile provenite de la animale sanatoase si proteinele. Solutia prescrisa in mod comun, de „a manca mai putin si a face mai multe exercitii fizice” in general esueaza deoarece nu se adreseaza nici uneia dintre cauzele fundamentale enumerate mai sus. Daca dorim sa depasim obezitatea, fiecare persoana trebuie sa apeleze la puterea de decizie pe care o are la dispozitie si sa se decida din nou asupra modului in care doreste sa traiasca. Fiecare dintre noi avem de mai multe ori pe zi posibilitatea de a alege o viata plina de sanatate sau o viata plina de boli. A ne asuma aceasta putere de decizie si a o utiliza pe deplin este lucrul de care avem nevoie cu disperare.

Niciun comentariu: