marți, 2 iunie 2009

Doua retete pentru domolirea necazurilor menopauzeiDoua retete pentru domolirea necazurilor menopauzei

Unul dintre cele mai "temute" si complexe fenomene fiziologice este menopauza,
caracterizata prin modificari endocrine ce "dau peste cap" organismul multor
femei. Manifestarile cel mai des acuzate sint bufeurile (valuri de caldura),
palpitatii, hipertensiune, tendinta de ingrasare, dureri reumatismale si
tulburari nervoase (instabilitate, stari depresive, anxietate). Iata doua retete
eficiente in "domolirea" acestor simptome. 1. Infuzie din talpa gistii,
preparata din trei linguri de planta la o cana cu apa, din care se iau 3-5
linguri pe zi. Sau, din aceeasi planta, se poate prepara o tinctura: 20g planta
macerata 7-8 zile in 100 ml alcool. Se iau 30- 40 picaturi de trei ori pe zi. 2.
Florile, frunzele si fructele de paducel pot fi, de asemenea, un bun remediu al
manifestarilor menopauzei. Infuzie cu o lingurita la cana, cantitate care se bea
in cursul unei zile sau tinctura din 20g planta macerata timp de 10 zile in 100
ml alcool, din care se iau 15 picaturi de trei ori pe zi.

Mici trucuri pentru un aspect fizic de invidiat

Îngrijirea pielii

Care este tipul tau de ten

1. Normal – doar foarte putine persoane se pot lauda ca au o piele normala, nici prea uscata, nici prea grasa.

2. Gras – tenul este lucios si uleios tocmai din cauza grasimilor secretate de organism. Tenul gras este predispus la negi, acnee, pori deschisi.

3. Uscat – totdeauna trebuie sa folositi creme hidratante pentru a proteja pielea aspra si fragila. Cea mai mare problema a celor cu ten uscat sînt ridurile, care se formeaza de timpuriu.

4. Mixt – cu alte cuvinte pe frunte, nas si barbie aveti tenul gras, dar pe restul fetei pielea este uscata sau normala.

Fiecarui tip de ten trebuie sa i se acorde o atentie deosebita

De exemplu e mai bine sa ai tenul gras, decît uscat, pentru ca ridurile nu vor aparea niciodata curînd în cazul unei persoane cu piele uleioasa. Partea neplacuta consta în faptul ca tenul gras atrage mult praf. De aceea, pentru a evita aparitia cosurilor sau a porilor deschisi, trebuie sa folositi în mod curent produse cosmetice de curatare a pielii.

Alergie la sapun

Alergia la sapun se manifesta în conditiile în care produsul respectiv contine ingrediente pe care pielea dumneavoastra nu le tolereaza. Astfel, cea mai simpla si logica metoda de a evita alergiile provocate de sapun este sa nu mai folositi sapun. Recurgeti mai bine la ajutorul produselor naturiste de curatare si purificare a tenului.

Masca de castraveti

Va propunem în cele ce urmeaza o lotiune de curatare a tenului si de îndepartare a impuritatilor. Daca recurgeti la acest tratament de doua ori pe luna, nu veti mai avea probleme cu aparitia negilor sau cu infectarea porilor. Tenul dumneavoastra îsi va mentine supletea si stralucirea.

1 lingurita suc de castraveti

1 lingurita suc de lamîie

1 lingurita apa de trandafiri

2-3 frunze de menta

Amestecati bine ingredientele indicate pîna obtineti o lotiune omogena. Luati apoi o bucata de tifon sau de vata pe care sa o îmbibati în lotiunea respectiva. Aplicati pe fata si lasati ca masca sa actioneze aproximativ 10 minute. Clatiti apoi cu apa calduta.

Proprietatile curative ale sucului de morcovi

Morcovul este leguma cea mai indicata pentru îndepartarea urmelor de grasime de pe piele, fie ca este vorba de ten sau de pielea mîinilor. Înca din vechime femeile se spalau cu suc de morcovi de doua ori pe zi pentru a avea un ten curat, fara pete de ulei si pe praf.

Doua conditii necesare pentru un tonus de invidiat

În primul rînd beti în fiecare dimineata cîte 12-15 pahare cu apa, iar îl al doilea rînd mîncati cît mai multe fructe si legume proaspete si evitati grasimile.

Prevenirea aparitiei cearcanelor

Cel mai bun remediu pentru îndepartarea cearcanelor este masca de castraveti sau de cartofi. Aplicati pe zona din jurul ochilor o compresa îmbibata cu suc de castraveti sau de cartofi si lasati sa actioneze peste noapte.

Retete pentru un ten stralucitor

- 1 lingurita de iaurt

- pudra de talc

Amestecati ingredientele pîna obtineti o pasta compacta si omogena. Aplicati crema obtinuta si lasati-o sa actioneze doua minute. Clatiti apoi cu apa calduta.

- 3-4 picaturi de lapte

- miere de albine

Omogenizati ingredientele mai sus enumerate si aplicati amestecul obtinut pe tenul curatat în prealabil. Dupa 4 minute clatiti din abundenta cu apa calduta. Daca aveti tenul uscat si aspru e bine sa repetati acest tratament în fiecare seara, înainte de culcare, timp de o luna de zile cu pauza de o saptamîna.

Lamîia – ingredient de baza pentru cosmetica

Toate retetele pe baza de lamîie sînt recomandate cu precadere persoanelor care au ten gras. Acestea se dovedesc a fi însa mai putin eficiente în cazul tratarii pielii uscate, aspre sau deteriorate. În domeniul cosmetic lamîia are dubla importanta:

1. Agent de albire – amestecati în cantitate egala cinci-zece picaturi de zeama de lamîie si lapte proaspat. Aplicati lotiunea obtinuta pe fata si lasati ca tratamentul sa actioneze timp de 5 minute. Apoi clatiti din abundenta cu apa calduta. La cîteva zile de la începerea tratamentului veti observa îmbunatatirea calitatii tenului, precum si faptul ca piele este mai deschisa la culoare.

2. Purificator natural – amestecati în cantitate egala cinci-zece picaturi de zeama de lamîie si apa. Îmbibati o bucata de bumbac sau de vata cu amestecul obtinut si curatati-va fata. Aceasta lotiune este destinata în special persoanelor cu tenul gras.

Nu ignorati regula de baza

Porii deschisi sînt rezultatul pielii uleioase sau a tenului îmbibat de machiaj excesiv si necuratat înainte de culcare. Exista o regula de baza în cosmetica pe care putina lume o respecta. Aceasta consta în a te demachia în fiecare seara cu lapte demachiant sau orice alt produs cosmetic purificator.

Masca pentru ten cu pori deschisi

Amestecati în cantitate egala zece lingurite de apa cu otet. La 4 minute dupa ce v-ati spalat pe fata cu aceasta lotiune clatiti-va cu apa rece. Aceasta masca permite închiderea mai grabnica a porilor deschisi.

Cum sa scapam de negi si acnee

Cînd tenul nu este curatat în mod regulat, praful infecteaza porii si astfel se formeaza negii. Pentru a preveni aparitia acestora spalati-va cu apa si sapun, dupa care aplicati lotiune de curatire în profunzime în fiecare seara, înainte de culcare.

Îndepartarea punctelor negre

Înainte de toate spalati-va bine mîinile cu apa si cu sapun. Apoi palpati zona din jurul punctelor negre si provocati spargerea lor printr-una dintre metodele urmatoare:

1. Tineti capul acoperit cu prosop deasupra unui vas cu apa fierbinte. Lasati porii sa se deschida. Cînd tenul a absorbit apa suficienta si pielea se întinde cu usurinta nu mai este nevoie decît sa apasati usor si sa deschideti punctele negre. Puroiul va iesi imediat. Aplicati pe rana spirt sau rivanol. În ceea ce priveste urmele, nu va faceti griji, într-o ora tenul dumneavoastra va arata ca nou.

2. Daca optati pentru a va stoarce punctele negre e bine sa va acoperiti mai întîi degetele cu tifon. Astfel evitati strivirea pielii. În plus, nu va folositi de unghii, ci de partile laterale a degetelor, pentru a preveni sîngerarea tenului în zona respectiva. Daca se întîmpla sa aveti probleme cu eliminarea infectiei, atunci e mai bine sa va ocupati alta data de punctul negru sau cosul cu pricina. Încercînd de mai multe ori fara succes nu veti face decît sa iritati pielea.

Lotiune de fata

O jumatate de ceasca de apa fiarta

27 mg de bicarbonat de sodiu

Amestecati ingredientele si veti obtine o lotiune de fata extrem de eficienta împotriva punctelor negre.

Alte remedii naturiste

1. Pentru tenul gras se recomanda sa va spalati în fiecare seara, înainte de culcare, cu zeama de lamîie. În acest fel toate impuritatile vor fi îndepartate.

2. În cazul persoanelor cu ten uscat, cel mai potrivit remediu este laptele proaspat.

Retete simple pentru un aspect fizic de invidiat

Ten normal/gras

1 lingurita de drojdie

1 cescuta de apa

Amestecati ingredientele pîna veti obtine o pasta compacta. În cazul în care omogenizarea se realizeaza mai greu, puteti adauga putina miere. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti cu apa calduta. Daca aveti de gînd sa iesiti repede din casa, atunci aplicati o crema grasa, care sa va protejeze tenul. Nu uitati, drojdia de bere curata perfect tenul, de aceea este un ingredient de baza în cosmetica moderna.

Ten normal/uscat

2 lingurite de miere

o jumatate de ceasca de iaurt

1 lingurita de zeama de grepfrut

1 ceasca de ceai negru rece

Amestecati prime trei ingrediente enumerate mai sus. Aplicati amestecul obtinut pe fata si pe gît. Lasati ca masca sa actioneze cel putin 15 minute. Mierea are proprietatea de a absorbi impuritatile de pe piele asemeni unui burete urias si totodata confera stralucire pielii, în timp de iaurtul hidrateaza si catifeleaza tenul, iar sucul de grepfrut energizeaza celulele moarte. E recomandat sa va clatiti cu ceai negru si ulterior sa va masati fata cu o crema de zi.

Secretele mastilor cosmetice

1. Felul în care aratati depinde de ceea ce mincati si ce beti, dar si de modul în care va îngrijiti corpul. Ideal ar fi ca zilnic sa va curatati, tonifiati si hidratati tenul.

2. Mastile cosmetice trebuie consierate doar un ajutor pentru a arata mai bine. Dar sa va limitati doar la aplicarea lor din cînd în cînd nu e totdeauna suficient.

3. Mastile cosmetice stimuleaza circulatia sîngelui, tonifica muschii faciali, oferind pielii suplete si elasticitate. Pe de alta parte, curata tenul în profunzime si elimina impuritatile.

Cum sa aplicam mastile cosmetice

1. Folositi-va de buricele degetelor pentru a întinde crema pe întreaga suprafata a tenului. Nu uitati ca pielea este foarte delicata.

2. Nu acoperiti cu crema zona ochilor si a gurii. Aici pielea este extrem de fragila si vulnerabila, de aceea atunci cînd tratamentul cosmetic ales actioneaza asupra tenului dumneavoastra, involuntar va va afecta buzele si ochii.

3. Este recomandat ca atît timp cît masca va actiona asupra tenului dumneavoastra sa va acoperiti ochii cu felii subtiri de castravete sau cu comprese de bumbac îmbibate în apa rece.

4. Pentru a scapa de cearcane, riduri sau pungile din zona ochilor e bine sa aplicati frunze de menta.

5. Nu uitati: este absolut esential ca în timpul tratamentului sa va relaxati cît puteti de mult. Stati întinsi pe pat, pe canapea, dar neaparat în pozitie orizontala.

Masti cosmetice pentru ten normal

Pe baza de caise

Este o reteta ideala pentru fermitatea pielii. Nu e nevoie decît de 2 lingurite de miere, 2 lingurite de pulpa de caise, ½ de lingurita de ulei de masline, ½ de lingurita de ceai de tei. Mixati ingredientele respective si lasati ca lotiunea sa actioneze timp de 20 de minute.

Pe baza de menta

Amestecati 1 lingurita de lapte acru cu 1 lingurita de frunze de menta zdrobite. Aplicati pe ten si lasati ca masca sa se usuce. Clatiti bine cu apa calduta.

Pe baza de galbenus de ou

Bateti un galbenus de ou si amestecati-l cu o lingurita de lapte praf si o jumatate de lingurita de miere. Cînd ingredientele s-au omogenizat, formînd o pasta consistenta, aplicati-o pe ten si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 minute. Clatiti cu apa calduta.

Pe baza de castravete

Razuiti un castravecior crud si amestecati-l cu 100 de grame de iaurt. Dupa ce s-a uscat, clatiti din abundenta cu apa rece. Aceasta reteta este recomndata cu precadere persoanelor cu ten sensibil.

Masti cosmetice pentru ten gras

Pe baza de cartof

Îmbibati o bucata de bumbac sau de tifon în suc de cartof crud. Lasati sa actioneze 10 minute, timp în care urmele de grasime vor fi îndepartate cu mare acuratete. Clatiti apoi cu apa rece. Dupa alte 10-15 minute aplicati o crema de zi, bogata în vitamine.

Pe baza de papaya

Amestecati pulpa de papaya cu doua lingurite de ceai de tei. Omogenizati compozitia respectiva. Dupa ce masca s-a uscat, clatiti-va fata cu apa calduta.

ingrijirea parului

Suvitele de nuante mai deschise decit restul parului sint interesante si reusesc sa ascunda in mare parte firele albe. Efectul este foarte evident si de regula sta bine chiar si unei femei cu multe decenii la activ.

La coafor in general preturile sint destul de piperate, iar la suvite si mai mult. Dar cu putina indeminare o femeie care obisnuieste sa se vopseasca singura acasa poate reusi niste suvite identice cu cele obtinute la coafor, pe bani grei.

Cum se procedeaza pentru a obtine suvite

Se ia o punga din plastic mai groasa sau o casca de baie pe care o gaurim in mai multe locuri cu ajutorul unei andrele sau crosete. Peste parul proaspat spalat si bine descurcat se imbraca punga sau casca astfel gaurita, apoi se trag cu croseta suvite foarte subtiri de par prin gaurile din punga.

Se decoloreaza cu perhidrol suvitele trase afara care se pot vopsi apoi in nuantele dorite sau ramin decolorate.

Incercati si nu veti regreta, stimate doamne.