vineri, 30 ianuarie 2009

Sirop de menta.

Ingrediente (pentru un litru de sirop): 1 litru de apa, 200 g frunze de menta piparata (cu aroma iute), 1,5 kg zahar tos.
Mod de preparare:
1. Opariti frunzele de menta, bine spalate, cu un litru de apa clocotita si lasati-le sa se infuzeze intr-un borcan inchis, vreme de 24 de ore.
2. Strecurati lichidul si adaugati zaharul. Varsati compozitia intr-o oala mare si puneti-o pe foc viu. Amestecati bine, pentru ca zaharul sa se dizolve complet. Lasati siropul sa fiarba circa 5 minute, apoi puneti lichidul sa se raceasca.
3. Varsati siropul intr-o sticla. Inchideti-o ermetic si puneti-o la adapost de lumina cateva zile inainte de a incepe sa consumati din sirop. Siropul de menta are o culoare perfect transparenta, alb spre galbui.Siropul de menta reprezinta o bautura racoritoare pe timp de caldura si poate fi adaugat si pe orezul sau grisul cu lapte, dandu-le un gust excelent.

Niciun comentariu: