vineri, 30 ianuarie 2009

Participarea la propria vindecare

Scara celor zece criterii in dobindirea starii de sanatate si fericire.
„O inima usoara si curata" raspindeste bucurie si recunostinta in jurul ei. Daca exista un lucru, unul singur, sau o singura fiinta pe care nu-l puteti sau n-o puteti ierta si iubi, nu veti fi fericit deplin, si in acest fel, atrageti si cultivati energiile bolii.
Cine este bolnav, trebuie sa se vindece si el insusi, participind dupa propriile puteri la propria vindecare. Daca numai altii vin sa va vindece, vindecarea nu e deplina. Fericirea si vindecarea ce ne vin de la semenii nostrii creeaza un vid energetic ce trebuie compensat, platit. Iata de ce „inima usoara si curata" cum spun batrinii nostri e de mare folos. Ea, prin starea de bine ce o raspindeste in jurul ei, compenseaza dezechilibre, umple goluri, face minuni.
Orientalii sustin zece criterii ce indica starea de sanatate, implicit de fericire:
* Lipsa de oboseala: acceptind provocarile vietii, fara a adopta atitudini de genul: „nu sint capabil sa fac asta", „e foarte greu", „e imposibil" dovedim astfel ca sintem sanatosi.
* Lipsa poftei de mincare: a minca cu placere orice aliment e un alt indicator al starii de sanatate.
* Somnul: cine nu adoarme in 3-4 minute, dupa ce a pus capul pe perna, indiferent de locul si contextul in care se gaseste, cine nu are un somn profund si fara vise si cine nu se poate trezi la ora fixata fara ceas nu este pe deplin sanatos.
* Capacitatea de a retine repede si bine lucrurile auzite si vazute - indica o stare generala de sanatate.
* Buna dispozitie a unui om sanatos se recunoaste dupa purtare, voce, aspect fizic general. Omul sanatos e vesel, plin de energie, are relatii armonioase atit cu membri familiei sale cit si cu prietenii si cunostintele.
* Drumul de la vorba la fapta, dintre „a zice" si „a face" trebuie sa fie cit mai scurt.
* Inaintarea ferma prin imprejurarile vietii fara a minti.
* Respectarea cuvintului dat.
* Credinta ca poti transforma nenorocirea in fericire.
* A nu te indoi de puterea binelui universal.
Acestea sint alte criterii ce oglindesc starea de sanatate. Notati cu cite un punct fiecare celelalte si veti avea o sanatate de nota 10.
Faceti acest lucru succesiv. Nu este rau daca porniti de la 7. Este frumos sa va recunoasteti minusurile si sa le autodepasiti

Niciun comentariu: