vineri, 30 ianuarie 2009

PARAZITI INTESTINALI .

Parazitii intestinali apar cu precadere la copii.Cu cat copilul creste mai mare cu atat creste probabilitatea de a se infesta cu paraziti intestinali-viermisori (helminti).
Statistica ne spune: la varsta de 1-3 ani,80% dintre copiii ajung sa fie infestati de helminti.
In termeni medicali, helmintii sunt viermii parazitari si larvele (oule) lor.Varietatea parazitilor intestinali daunatori omului este foarte mare,dar majoritatea acestora se intalneste destul de rar.
La noi cei mai frecventi "invadatori"al organismului uman sunt :
-limbricii
-oxiurii
-giardia
-echinococoza
mai rar parazitii care se localizeaza in peretii intestinelor:
-tenia
-trichinela spiralis
-ankylostoma duodenale,etc.



Descriere:

ASCARIZI-LIMBRICII

-sunt viermi cilindrici,cu lungimea de 15 - 35 cm, de culoare alb-galbuie, adesea semitransparenti.Se localizeaza de preferinta in intestinul subtire, fara a se fixa de peretele acestuia, parazitand doar interiorul lui, miscandu-se in permanenta in directia opusa celei a bolului alimentar. Acesta este si motivul pentru care sunt atat de greu de depistat prin analiza materiilor fecale.Periodic, o data cu eliminarea materiei fecale, se elimina si oua de ascarizi, nevizibile cu ochiul liber, dar aceasta NU se intampla in fiecare zi, fapt care ingreuneaza diagnosticarea ascaridiozei prin analiza fecalelor.Daca nu se aplica tratament ascarizii pot trai in organismul uman cativa ani.


OXIURI

- paraziti foarte mici, subtiri, cu dimensiunea de pana la 1 cm, adesea curbati, albiciosi.
Se localizeaza in partea inferioara a intestinului gros, motiv pentru care, spre deosebire de ascarizi, pot fi depistati in fecale. O data ajunse in organism, femelele inainteaza in tubul digestiv si ies prin anus, pentru a-si depune ouale in pliurile anusului.
Acest lucru, care se intampla de obicei in cursul noptii, provoaca mancarimi intense in regiunea anusului, obligand la scarpinare. Prin scarpinare, ouale ajung pe degete, in special sub unghii, de aici, ouale ajung din nou in organism daca se duc degetele la gura.
Durata de viata a oxiurilor este de pana la 1,5 luni dar, din cauza cantitatii mari de oua pe care le depun, numarul lor este in continua crestere, inmultindu-se in permanenta, astfel incat, fara tratament, afectiunea poate dura ani de zile. Infestarea cu oxiuri se numeste enterobioza.

Lambliaza (Giardoza)

-este una dintre cauzele frecvente de diaree acuta si cronica - atat la adulti - cat si la copi.
Transmiterea se face pe cale digestiva, prin consum de apa sau alimente contaminate, precum si prin maini murdare.
Parazitul se gaseste sub doua forme: chist si adult.
Omul se infesteaza ingerind chisturi de Giardia Lamblia. Odata ajunse in intestin, chisturile se transforma in Giardia, care se prinde de mucoasa intestinala si determina tulburarea absorbtiei, manifestata prin diaree. Uneori, boala trece neobservata. Diareea este insotita de dureri abdominale, balonare, greturi, varsaturi, stare de rau. Caractersitica este data de durata mai indelungata a diareei - de 7-10 zile sau chiar mai mult. Diagnosticul se face prin examenul microscopic al 'scaunului' evidentiindu-se chisturile.
Este importanta administrarea tratamentului tututor membrilor familiei,din cauza riscului de re-infestare.

Echinococoza( Hidatidoza sau Chistul Hidatic)

-este o afectiune parazitara in care omul este gazda intermediara pentru viermii din genul Echinococcus.
Omul se infesteaza ingerind oua de Echinicoccus, de obicei din apa sau alimente contaminate cu resturi fecale provenite de la caini.
De mentionat ca ouale sunt rezistente la uscaciune, supravietiund in praf perioade lungi de timp.
Din oua ies in tubul digestive larvele care ajung pe cale sangiuna in diverse organe, formand chisturi.
Chisturile se intilnesc de obicei in ficat si la plamani, dar pot aparea in orice tesut, inclusive in inima, creier sau oase.
Simptomele depind de localizarea si marimea chistului, care poate determina modificari locale prin presiune. Ruperea chisturilor duce la fenomene alergice severe, pina la soc anafilactic. Diagnosticul se realizeaza prin explorari imagistice. Tratamentul este medicamentos si/sau chirurgical - in functie de aprecierea medicului specialist si de marimea, localizarea si numarul chisturilor.


Teniaza( Panglica)

-este determinate de doua specii de tenii: Saginata si Solium.
Transmiterea Teniei se realizeaza prin ingestia de carne de vita cruda sau insuficient preparata (cruda) - care contine chisturi larvare de tenie.
In intestin, larvele se transforma in viermi adulti, cu dimensiuni de aproximativ 10-12 metri, care elimina oua prin segmentele lor terminale.
Oule ajung in mediul exterior odata cu scaunul si reprezinta o sursa de infestare . Astfel, ciclul se reia.
Clinic, boala poate trece neobservata. Intr-un numar mic de cazuri, se poate manifesta prin dureri abdominale moderate, astenie, stare de rau. Transmiterea Teniei la om se face pe cale digestiva, omul poate fi gazda intermediara sau definitiva. Astfel, daca ingera oua de Tenia, devine gazda intermediara, imbolnavindu-se de cisticercoza. In acest caz este de vina consumul de carne de porc in stare cruda sau insufficient preparata - continind larve de Tenia. Simptomele in cazul Teniei sint deseori absente iar in cazul cisticercozei este severa. Diagnosticul in teniaza se bazeaza pe examinarea fragmentelor de Tenie din scaun. Tratamentul se efectueaza cu substante antiparazitare si trebuie supravegheat de medic.

Trichineloza

-este o boală infectioasă acută determinată de infestarea omului, pe cale digestivă, cu un mic vierme nematod, ale cărui larve sunt introduse odată cu carnea infestată in intestin, de unde migrează apoi in masele musculare, provocand dureri difuze, stare febrilă şi manifestări alergice. Trichinella spiralis, a cărui larvă provoacă trichineloza la om, este un vierme nematod care-şi consuma ciclul biologic in intregime in organismul aceluiaşi animal, care adăposteşte atat forma adultă, cat şi larva inchistată.
Porcinele constituie principalul său rezervor de infectie, dar el se mai poate localiza şi la mistreti, urşi, lupi, vulpi sau şobolani şi rozătoare de camp. La om, trichinela se transmite numai prin consumul de carne de porc sau de vanat insuficient fiartă sau friptă, astfel incat larvele vii continute de aceasta, ajung in tubul său digestiv unde, prin digerarea chistului de către sucurile gastrice, acestea devin libere şi, in 5-7 zile se transformă in viermi adulti. După fertilizare, viermii masculi sunt eliminati din intestin, in timp ce femelele vivipare se fixează pe mucoasa intestinală, unde depun circa 1500 de larve / femelă, in decurs de numai cateva săptămani. Larvele astfel rezultate trec apoi in spatiile limfatice, ajungand in sange, care le transportă spre diferite tesuturi şi indeosebi spre musculatura scheletului pentru care ele manifestă un tropism deosebit. Odată fixate in masele musculare, larvele se dezvoltă rapid şi, după aproximativ 50 de zile, incep să se inconjoare de un perete chistic care le protejează, mentinandu-le vii ani de zile. Manifestările clinice ale trichinelozei sunt destul de eterogene, in functie de doza de larve ingerate şi de rezistenta şi reactivitatea alergică a organismului invadat. Totuşi, cand infestarea este masivă, după o perioadă de incubatie de 9-14 sau 16-18 zile, boala evoluează in trei stadii distincte.
Astfel, in stadiul intestinal initial, bolnavii acuză dureri abdominale, anorexie, greată şi diaree; in stadiul invaziei musculare, aceştia resimt acute dureri musculare, care mentin o stare de tensiune şi determină dificultăti locomotorii şi respiratorii, insotite de eruptii urticariene, febră şi, uneori, tulburări neuropsihice timp de 20-30 de zile, după care, in stadiul de convalescentă a bolii, care coincide cu faza de inchistare a larvelor, se observă retrocedarea treptată a tuturor manifestărilor clinice, vindecarea obtinandu-se in toate infectiile uşoare şi medii, cu exceptia celor severe in care, din cauza aparitiei complicatiilor neuropsihice (paralizii de nervi cranieni, leziuni cerebrale etc.), şansele de vindecare sunt de numai 90-95%. Avand caracter zoonotic, trichineloza este o boală răspandită pe tot globul (cu exceptia Australiei) fiind mai frecventă in zonele temperate şi reci din emisfera nordică ceea ce ne-ar putea face să credem fie că agentul său infectios este influentat de existenta unor temperaturi moderate sau coborate ale aerului, care-i asigură conditii optime de dezvoltare şi multiplicare, fie că frecventa acestuia este mai redusă in zonele tropicale calde unde, din cauza unor determinări cultural-religioase, consumul cărnii de porc este foarte rar sau chiar absent, iar şansele de imbolnăvire sunt minime. Cu toate acestea, trichineloza rămane o amenintare reală peste tot, impunand un control riguros al cărnii şi produselor din carne in orice abator (examen trichinoscopic obligatoriu), in vederea protectiei populatiei consumatoare.


Tratament naturist


Usturoiul - inamicul viermilor

Toate tratamentele descoperite de-a lungul timpului, de la antibioticul Metronidazol, primul medicament activ asupra Giardiei, pina la Zentel, cea mai noua arma de distrugere in masa a tuturor viermisorilor au ramas putin in urma.
Explicatia e simpla: intens folosite in primii ani de la inventare, armele s-au tocit, viermisorii dobindinf rezistenta. Medicii spun ca in prezent, accentul se pune pe produsele care nu se absorb in intestin, avand efecte secundare minore.
Medicamentele clasice sint bune - cu conditia sa facem copilului testele hepatice inainte de administrare.
De asemenea, tratamentul trebuie sa fie repetat, la interval de un an .
Folosirea Propolisului imparte medicii in doua tabere.
Unii sustin ca este contraindicat in tratametul giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mai mult rau - stimuland starea de agitatie a copilului, fara sa deranzeze viermisorii.
Pe de alta parte, propolisul si-a demonstrat ca o activitate anti-microbiala impotriva bacteriilor, virozelor sau infectiilor fungale ca : E.coli, chamydia,salmonella, giardia.

Bioterapeutul, profesor Niculae Coriciuc recomanda:

- 7 zile -
Pelin
-infuzie -se fac comprese seara in zona anusului,
-ceai -se fierbe ceai foarte concentrat se iau 2 linguri seara,
-seminte de bostan decojite , crude,se piseaza si se amesteca cu miere de albine-50gr.seminte pasta cu miere de albine-in fiecare seara timp de 7 zile
a doua zi se bea ceai de crusin sau se ia un medicament pentru constipatie,semintele de bostan au rolul de a aduna virmisorii de pe peretii intestinelor,iar diareea ajuta la eliminarea lor foarte rapid.
-lenjeria se fierbe si se calca ,obligatoriu
-recomandat tuturor membrilor familiei pentru a preintampina reinfestarea.
-------------------------------------------------------------------------------------
1,2 kg seminte de dovleac se trec prin masina de tocat, se amesteca cu 0,5 kg miere si 100 ml lapte proaspat.
Se imparte in 3 parti, care se iau din ora in ora.
Dupa alte 3 h, se iau 3 linguri de ulei de ricin.
Daca nu s-au eliminat parazitii, tratamentul se repeta a doua zi.
Cu 12 ore inainte, nu se mananca nimic.
-------------------------------------------------------------------------------------
Pentru tenie:
250 g seminte de dovleac se zdrobesc, se adauga miere. Se ia dimineata. Dupa 2 ore, se iau 2 linguri ulei de ricin sau ceai de crushin. Se repeta 3 zile.
Pentru teniaza: 250 g seminte crude de dovleac curatate de coaja se dau prin masina de tocat nuci + 4-5 linguri miere. Cu o zi inainte se mananca doar iaurt. in ziua de tratament, se mananca incet, dimineata, semintele macinate, pe stomacul gol si se mai mananca doar seara, un iaurt. Cand apare senzatia de scaun, persoana bolnava se asaza pe o oala in care a pus apa calda, tenia se trage la caldura.

-------------------------------------------------------------------------------------

Se macereaza 6 zile o ceapa mare, felii, intr-un litru de vin alb.
Se bea un pahar in fiecare dimineata, la sculare, timp de o saptamana. Se reia timp de 2-3 luni.
Seminte de dovleac + ceai de cimbrisor (seara) - numarul de seminte se ia in functie de
varsta.
La copii 10-15 seminte, la adulti cam 20-30 seminte decojite, pe care cojita
(pielita) fina, subtire, trebuie sa ramana.
Recomandare - numarul de seminte in
functie de varsta: la o persoana de 50 ani se iau 50 seminte. Ajuta la oxiuri, tenie, giardia
etc. Este bine ca tratamentul sa inceapa intr-o zi cu luna plina si dureaza 3 saptamani. Se
face pauza 1 saptamana pana la viitoarea luna plina si se repeta 4 luni consecutiv. Este
bine sa se consume regim lacto-vegetarian.
Pentru prevenire: 2 cepe de arpagic tocate - 2 linguri miere - un pahar cu lapte - seara.
Se poate fierbe 15 min. laptele cu ceapa (mai ales la copiii agitati).
Se administreaza copiilor intre 6 si 9 ani, 2 lingurite seara; copiilor intre 9-12 ani,
3 lingurite seara; copiii mai mari si adultii iau cate 3-4 pahare, de 1-2 ori/saptamana,
timp de 2 saptamani.
Sa se consume 500 g afine sau fragi, dimineata pe stomacul gol. Timp de 6 h nu se mai
consuma nimic. Se repeta 5 zile. in acest timp nu se consuma carne, zahar, fainoase.
-------------------------------------------------------------------------------------
Seminte de bostan 1 kg, se imparte in 10 portii (100 g pentru 10 zile). Fiecare portie se
da prin masina de tocat nuca, cu coaja cu tot. Semintele se dau de 5-6 ori prin masina. Se
amesteca cu 300-400 ml ceai de cimbru. Se lasa la macerat timp de 24 h, apoi se strecoara
prin tifon. Se stoarce, iar zeama obtinuta se imparte in 3 portii egale, pentru 1 zi
(dimineata, pranz si seara, cu 1/2 h inainte de masa). Tratamentul dureaza 10 zile, apoi
se tin 10 zile pauza. Daca e nevoie se repeta cura.

-------------------------------------------------------------------------------------

Sa se faca cura de argila, aceasta avand efect antiparazitar.
Pe abdomen se aplica o cataplasma rece cu argila sau caolin, se ingereaza argila si se fac clisme cu suspensii argiloase. Cura dureaza 3 saptamani.
Vezi despre argila si cataplasme la sectiunea dedicata in acest forum.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma „Forever Living" ofera produsul Aloe Vera Plus. Sucul de aloe are proprietati vermifuge, antiparazitare, antimicotice si antivirale. Se iau dimineata si seara,cu 30 min. inainte de mese, cateva linguri suc.

-------------------------------------------------------------------------------------

Extern: ceai de pelin (oxiuri), radacini de ipgarice si decoct de radacini de sapunarita,
40 g/l 1 apa. Se foloseste pentru bai de sezut.
Radacini pisate de praz, patrunjel in lapte - 1/2 - 1 pahar suc, 3 dimineti la rand, la
apusul lunii. Pentru copii: 20-30 ml. Se pun pe abdomen, jos, frunze de varza, in timpul
noptii. Se repeta timp de 3-4 luni, cu pauze.
-------------------------------------------------------------------------------------

Decoct de seminte de varza.
Ulei de cimbru; esenta de leurda (15-20 picaturi); bitter suedez.
Limbricii se combat cu legume, morcovi cruzi, sfecla rosie, zeama de varza, precum si cu
usturoi, hrean, ceapa, care se fierb in lapte si se consuma fierbinti.
-------------------------------------------------------------------------------------
Infuzie din 50 g cimbru la 1 l apa. Se bea 3 zile pe saptamana.
Se bea infuzie de: afin (oxiuri - 2 lingurite la 100 ml apa, fractionat in 3 reprize),
anason, cicoare, cimbrisor si cimbru (tricocefaloza - 2 lingurite la cana - 2 cani pe zi),
coada-soricelului si galbenele (limbrici - neindulcit, dimineata, 2 linguri la 100 ml), coriandru
(limbrici - 4 lingurite la 100 ml apa, dimineata, pe stomacul gol), crusin + pelin (oxiuri,
limbrici - 2 lingurite la l 1/2 cana apa, dimineata, pe stomacul gol), maces (limbrici - 2 parti
macese fara puf si o parte miere, din care se iau 2-3 lingurite pe zi), frunze de nuc.
Decoct de radacini de iarba-mare (limbrici), 4 linguri/cana. Se iau 3-4 linguri pe zi.
Decoct de radacini de ghintura (limbrici), 1 lingurita la l. Se bea cate 1/2 cana, de 2 ori pe zi
sau tinctura 15-20 picaturi in apa, de 2 ori pe zi.
-------------------------------------------------------------------------------------

-Un alt factor important este igiena.Daca se respecta regulile elementare de igiena, pericolul infestarii cu asemenea paraziti este tinut la distanta.

Un comentariu:

Anonim spunea...

[url=http://www.pi7.ru/main/1568-anna-semenovich-poteryala-rol-iz-za-svoego-byusta.html ]Ищу девушку на подселение, Киев [/url]
Год назад начала процесс о раделе имущества и ве не как он не закончится,выдохлась! Подскажите как ускорить это дела, сторона от ветчика явно затягивает дело. А на суде обвиняют меня, за год было 8 заседаний,три не было по моей вине(болезнЬ),ответчик не явился 5 раз, (точнее адвакат ответчика прежний не приходит написал доверенность),
судья 2 раза у был в отпуске отлаживали буквально по 2 месяца. Должно быть 2 заседания в месяц. а уменя всего их 8 раз было. тоесть половину небыло,подозреваю что бм уже снюхался с судьей. Как выдержать этот ад.,Предлогает мировую,но сумму поводает мизирную, 5 часть от требуемой мною. Подделыват документы плюс лже очевидцы, у меня только факты,не хочу опускаться ,документов довольно от меня,но требуют такого, что я не могу предоставить,Причем ссылаются на то,что без этого невозможно вынести решение,хотя я предоставила документы. Ответчик не приходит на суд не смотря на просьбы судьи, а он не вызывает его законно по повестке. Идет такая милая беседа с его адвокатом,что ответчик очень занят и т.п. Как заставить вынести решение, я уже на районный суд не надеюсь,думаю об областном.