vineri, 30 ianuarie 2009

Suc de catina.

Zdrobiti 700-800 g de fructe proaspete si punti-le in 5 l de apa in care ati adaugat si dizolvat 1 kg de zahar. Amestecati cu o lingura din lemn si fierbeti bine acest preparat. Dupa ce se raceste strecurati-l si puneti-l in sticle care se inchid ermetic. Acest preparat baut in anotimpurile reci previne gripa.

Daca nu se bea imediat, sucul de catina se tine la rece sau se adauga 1-2 aspirine la 1 litru de suc. Dizolvarea zaharului se face la temperatura camerei in care se prepara sucul, pentru a se pastra vitaminele si aroma. Gustul este foarte placut, seamana cu un amestec de caisa si ananas. Culoarea este galben-portocalie, deosebit de placuta.

Are efect energizant, antigripal, intaritor al sistemului imunitar, anticancerigen si duce la cresterea rezistentei la efortul fizic si intelectual.

Sucul de catina alba se poate asocia cu suc de struguri, zmeura, afine, mere, portocale, lamaie, morcovi, varza, combinate chiar cate 2-3 sau 4 intre ele.

Niciun comentariu: