vineri, 30 ianuarie 2009

LEACURI SI OBICEIURI DIN STRABUNI

ntrucat , in noaptea Rvelionului trebuie sa fiti mai frumoase ca oricand,daca nu v-ati ocupat pana acum de tenul dumneavoastra,va propunem o masca de ten din MAR,fiert in putin lapte,care va va reface prospetimea obrazului.

Pentru a inlatura oboseala ochilor,aplicati pe pleoape ,timp de 10-15 minute ,comprese imbibate intr-o infuzie din flori de albastrele.Inainte de a incepe sa va machiati,clatiti fata cu o infuzie de nalba,daca aveti tenul uscat,sau cu o infuzie din flori de levantica ,daca aveti un ten cu pori dilatati.

Pentru a ajuta organismul in efortul sau de eliminare a deseurilor toxice,rezultate in urma prelucrarii alimentelor,mai ales ca urmeaza o perioada de excese alimentare,va recomandamca,pana la sfarsitul anului,dupa fiecare masa,sa beti o cana cu ceai depurativ.Va recomandam urmatorul amestec de plante medicinale,folosite in parti egale:frunze de urzica,frunze de mesteacan,frunze de salvie,flori de soc,radacina de cicoare.Se foloseste o lingura de amestec la o cana de apa clocotita . Se mai da in clocot de cateva ori,se da la o parte ,se acopera si se lasa timp de 15-20 de minute.

Cartofii,taiati felii,se pun pe frunte si la tample ,contra durerilor de cap.

Usturoiul(un catel)introdus in urechea din partea dureroasa(in dureri de masele,nevralgii,dureri de urechi)alina durerile.

Niciun comentariu: