marți, 24 februarie 2009

DIETA

Doresc sa le ofer cititoarelor dvs. o cura de slabire, de detoxifiere si revitalizare, care pe mine m-a ajutat foarte mult sa "lupt" cu astenia de primavara si "kilogramele de iarna". Cura propriu-zisa dureaza o saptamana (timp in care se dau jos 4-5 kg), dar e foarte important si regimul din urmatoarele saptamani, pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute. Se mai pot slabi 1-2 kg pe saptamana, daca se respecta cateva principii:
I. Reteta pentru prima saptamana are la baza varza si orezul. In aceasta saptamana se vor consuma doar aceste alimente, alternativ: o zi varza, o zi orez. Varza se va consuma cruda, in orice cantitate, sub forma de salata (cu putin otet de mere, dar fara sare si ulei) sau sub forma de supa (cu ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel) - fara sare, ulei. Orezul se va consuma fiert (cate 200-250 g/zi) cu diferite condimente si, bineinteles, fara sare. Lichide admise: ceai de plante (soc - depurativ, crusin - foarte putin, pentru reglarea scaunului, papadie, sunatoare etc.), ceai verde, apa minerala plata, o cafea cu zaharina (asta in cazul in care nu puteti renunta la cafea!). Se beau minimum 2 l/zi de lichide.
Gimnastica (o componenta importanta a regimului). Se face zilnic, o jumatate de ora.
II. In urmatoarele saptamani se poate manca normal, dar respectand aceste principii: - nu se mananca niciodata dupa ora 18:00; daca totusi va e foame tare, mancati un mar, un morcov sau beti 1-2 cesti de ceai de plante; - dupa fiecare masa beti un pahar de ceai + 2 lingurite de otet de mere (imunitate excelenta + ardere a grasimilor rapida); - inlocuiti painea alba cu grahamul sau painea intermediara; - evitati prajelile (sunt gustoase, dar hipercalorice si toxice!) si preferati legumele sau fructele proaspete, lactatele (naturale) si carnea slaba (nu prea multa!); evitati dulciurile (eu prefer mierea naturala dulciurilor cu zahar rafinat si aceasta in cantitati moderate - 1-2 linguri/zi). Daca totusi nu puteti rezista unei felii de tort sau unei tablete de ciocolata, atunci incercati s-o mancati pana la pranz, cand nu se depune. Respectati in continuare programul de gimnastica (dupa cateva zile va deveni o obisnuinta placuta!) si mergeti pe jos cat mai mult!
Avand in vedere ca se apropie Marele Post al Pastilor, regimul va fi mai usor de tinut.

Niciun comentariu: