vineri, 23 ianuarie 2009

Leacuri populare pentru bolile de rinichi

Rinichii sint organele care filtreaza toate impuritatile luate din exterior, eliminindu-le prin urina. Orice tulburare la rinichi reprezinta un pericol grav si este evident ca trebuie cerut sfatul medicului in toate cazurile grave.
Medicina populara folosea un numar de remedii care usureaza suferinta. Vom arata aici cele mai importante dintre ele.
1. Era recomandat pentru o curatire generala a rinichilor sa se fiarba lingura de seminte de in intr-un pahar cu apa, timp de 5 minute, si sa se raceasca. Lichidul rezultat, destul de gros, se poate dilua cu apa calda. Se poate adauga suc de lamiie cind se consuma, dar niciodata sa nu se manince zahar sau miere. Doza 1/2 pahar la fiecare 2 ore , timp de 2 zile consecutiv.
2. Pentru curatirea rinichilor in cazuri mai grave, cind exista piatra la rinichi, se foloseste urmatorul procedeu: se fiebe la foc mic un pahar de saminta de cinepa trecuta prin masina + 3 pahare de lapte proaspat, pina cind lichidul scade la un pahar. Se strecoara si se bea fierbinte inainte de micul dejun. Procedeul se repeta cinci zile consecutiv, apoi, dupa o pauza de 10 zile, se reia tratamentul. Se continua asa timp de un an, avind o reputatie de mare eficacitate, atit pentru rinichi, cit si pentru ficat.
3. Planta cunoscuta sub numele de auricula, o varietate de primula (Primula auricula), fiarta si bauta ca un ceai se spune ca mentine rinichii sanatosi si fereste de piatra.
4. O infuzie de boabe de trandafir salbatic (fara simburi), o lingurita de boabe la un pahar de apa clocotita, se infuzeaza sase ore. Se bea dupa voie.
5. O infuzie de coji de mere uscate si pisate: o lingura de coji la un pahar de apa clocotita. Doza: un pahar pe zi, impartit in trei parti (existau multe preparate din plante, dar cele mentionate mai sus par a fi fost cele mai eficace). Alte plante pentru infuzii utile bolilor de rinichi: patrunjel, papadia.

Niciun comentariu: