vineri, 23 ianuarie 2009

Cancerul de piele – tratament si profilaxie

Corpurile noastre sint echipate cu un sistem natural puternic de aparare împotriva cancerului.

Elementele-cheie pentru tratamentul cancerului de piele si preventia acestuia sint activarea si accelerarea sistemului natural de aparare.

Carcinoamele celulare sint cele mai comune tipuri de cancer de piele, tratate de obicei prin chirurgie simpla. Remediul cel mai adecvat este însa descoperirea cauzelor generatoare. Chirurgia poate de asemenea lasa cicatrice destul de deranjante.

Preventia-standard împotiva cancerului de piele este evitarea expunerii la raze UV solare în exces. Aceasta însa nu rezolva decit o treime din cazuri. Preventia cancerului de piele se poate efctua destul de simplu prin schimbarea stilului de viata referitor la: dieta, cosmetice si suplimeti nutritionali.

Mecanismul natural de aparare împotriva cancerului

Iata citeva sfaturi de bun-simt referitoare la acesata boala cunoscuta ca avind un factor de risc foarte ridicat.

În general sint necesari trei factori pentru ca aceasta boala sa se instaleze. Cel mai obisnuit factor este leziunea celulara, obtinuta de cele mai multe ori prin expunere excesiva la soare. Ceilalti doi factori identificati sint: prezenta hormonilor feminini si un minus de enzime pancreatice. În ciuda leziunilor celulare însa, cancerul de piele nu trebuie sa fie considerat inevitabil sau imposibil de stopat.

Desi majoritatea oamenilor stiu despre sistemul natural de aparare al organismului în ceea ce priveste infectiile virale sau bacteriale, putini stiu despre sistemul de lupta natural împotriva cancerului. Enzima pancreatica, produsa de catre pancreas si ulterior activata, este sistemul analog cu cel al celulelor albe si anticorpilor din singe. În mod normal, corpul poate învinge singur cancerul, cu ajutorul acestei enzime.

Aceasta enzima are doua functii în organism: digestie si eradicarea cancerului. Aceste doua functii nu sint activate în acelasi timp, iar digestia are prioritate. Functia de lupta împotriva cancerului poate fi serios diminuata prin consumul de alimente bogate în proteine, la ore nepotrivite si în cantitati exagerate. Acum, multi consuma alimente bogate în proteine, în parte pentru ca este considerat ca grasimile si carbohidratii nu sint sanatoase. De-a lungul mai multor ani, aceasta dieta duce organismul în imposibilitatea de a lupta împotriva cancerului.

Organismul are nevoie de un timp aproximativ de 12 ore sau mai mult în care sa nu fie consumate proteine pentru ca mecanismul de aparare contra cancerului sa functioneze optim.

Consumul de alcool înainte de culcare este de asemenea un mod foarte rapid si sigur de distrugere a sistemului natural de aparare al organismului. Utilizarea de cosmetice continind alcool sau acizi, în special înainte de culcare, poate distruge local enzima pancreatica. Unele dintre aceste produse cosmetice sint foarte populare.

Pentru tratarea formelor de cancer de piele este recomandata reducerea proteinelor în dieta si utilizarea unui supliment oral de enzima pancreatica. Urmînd o asemenea dieta cancerul de piele poate fi vindecat în citeva saptamini.

Niciun comentariu: